sept07

Doorlopend krediet studenten

Geschreven door // Student Lening Categorieën // Studenten leningen

Wat is een doorlopend krediet voor studenten en wat kost zo'n krediet?

Als je jezelf financieel de ruimte wilt geven om bijvoorbeeld een onverwachte uitgave te kunnen doen dan kan je een doorlopend krediet gebruiken. Zeker als student kan het handig zijn om in moeilijke krappe tijden net wat extra financiële ruimte te hebben en niet voor elke 100 euro naar de bank te hoeven.

Waarom een doorlopend krediet?

De naam zegt het al; je hebt doorlopend geld achter de hand. De rente is ook voordelig; je betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag. Je weet altijd hoeveel je kan t opnemen omdat je bij de meeste banken maandelijks een compleet overzicht ontvangt.

Hoe werkt het een doorlopend krediet?

Je bepaalt eerst welk bedrag je maximaal wilt kunnen lenen. Daarna bent je vrij om zelf te bepalen wanneer en hoeveel financiële ruimte je wilt gebruiken. Je kan steeds weer opnemen wat je hebt afgelost dus de looptijd staat niet vast.

Aflossing van een doorlopend krediet

Je lost elke maand een vast bedrag af, maar je bent vrij om onbeperkt en zonder extra kosten meer af te lossen. In het maandbedrag is zowel de aflossing als de variabele rente berekend. Je hebt een variabele looptijd omdat die onder meer afhangt van de rentestand en het bedrag dat je reeds hebt opgenomen.

Kosten van een doorlopend krediet

Alleen over het opgenomen bedrag wordt rente berekend. Bij de meeste banken ontvangt je aan het eind van het jaar een jaaroverzicht van de betaalde rente.

Wilt u zonder bkr geld lenen dan dient u geen negatieve registraties op uw naam te hebben. Het is niet geheel onmogelijk maar als u een doorlopend krediet zonder bkr wilt afsluiten dient u aan vele voorwaarden te voldoen. De rente is hoog, u dient maandelijks af te lossen en bij het niet nakomen van uw verplicht betaald u nog meer voor de lening als de afgesproken rente. Los uw lening af en voorkom een negatieve BKR registratie.

Over de auteur

Student Lening

Student Lening

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast