okt01

Hoe vergelijk je een persoonlijke lening?

Geschreven door // Student Lening Categorieën // Studenten leningen

Persoonlijke leningen zijn momenteel een gewild product op de financiële markt. Veel mensen hebben vandaag de dag net even iets meer geld nodig dan dat er beschikbaar is en over het algemeen zijn deze leningen prima terug te betalen, aangezien de persoonlijke lening aan te passen is naar de eigen wensen. Maar de ene persoonlijke lening is de andere nog niet en de verschillen tussen de aanbieders kunnen aanzienlijk groter zijn dan dat deze op het eerste oog lijken. Het is daarom verstandig om eerst de persoonlijke leningen van de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken, maar hoe werkt dat precies en waar moet je nou eigenlijk op letten?

Waarom vergelijken?

Zoals al eerder gezegd is de ene persoonlijke lening de andere niet. Elke aanbieder bepaalt de eigen voorwaarden, de eigen haken en ogen en de kosten van de lening. In sommige gevallen betaal je bijvoorbeeld al aanzienlijk voor alleen het afsluiten van de lening, wat erg onhandig kan zijn wanneer je slechts een klein bedrag nodig had. In zo een geval kan het lonend zijn om te kiezen voor een aanbieder met een hoger rentepercentage, die vervolgens geen kosten rekent voor het afsluiten van de lening. Deze kleine verschillen betekenen al snel tientallen euro’s (al dan niet meer) en dit geld is juist wat het verschil kan maken op de langere termijn. En laten we eerlijk zijn, waarom zou je teveel willen betalen voor je geld?

Hoe kun je het beste vergelijken?

Het vergelijken van persoonlijke leningen kan lastig lijken wanneer je niet helemaal thuis bent in persoonlijke leningen. Voor mensen die nog niet heel veel basiskennis hebben van persoonlijke leningen, is mijnpersoonlijkelening.nl een handig beginpunt met een schat aan informatie. Een aantal tips voor het vergelijken van de leningen geven we echter hier alvast weg. Het is altijd aan te raden om te beginnen met het kijken naar hoeveel geld er nodig is en wat het bedrag is dat je maximaal kunt missen aan aflossing en rente. Let hierbij goed op: De rente wordt gerekend over het volledige schuldbedrag. Dit betekent dat de eerste afbetalingen het hoogst zijn en daarom kan het soms verstandig zijn om net even iets meer te lenen zodat de eerste periode alvast is ingedekt. Het verdere vergelijken is dan eenvoudig; je zoekt immers de aanbieder die kan voldoen aan jouw eisen. Wie op deze manier te werk gaat, valt meestal niet in de meest gebruikte valkuilen. Neem ook altijd even een moment om de voorwaarden door te lezen en bij voorkeur ook nog even de recensies. Op deze manier ben je prima voorbereid op het afsluiten van de lening bij de aanbieder die het beste voldoet aan jouw eigen eisen.

Over de auteur

Student Lening

Student Lening

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast