Studenten leningen

sept09

Wat is een studentenlening?

Geschreven door // Student Lening Categorieën // Studenten leningen

Een studentenlening is een lening waarbij studenten geld kunnen lenen.

Wat is een studentenlening?

Het is belangrijk dat studenten goed om gaan met een studentenlening. Vaak wordt er vergeten dat een studenten lening ook kosten met zich mee brengt. Op het moment dat je geld gaat lenen ga je ook geld betalen. Je gaat nog niet meteen betalen maar het begint wel te tellen, je moet namelijk rente betalen over het geld dat je als student gaat lenen. Je kunt bijvoorbeeld geld gaan lenen voor je studie bij DUO.

Aan het einde van de studie ga je dit geleende bedrag terug betalen. Er is vaak geen rekening gehouden met de rente die je dan moet betalen. Zorg daarom dat je voordat je een studenten lening af gaat sluiten ook kijkt naar de hoogte van de rente, zodat je in ieder geval weet wat je later terug moet betalen.

sept01

Studentenlening

Geschreven door // Student Lening Categorieën // Studenten leningen

Een studentenlening is er echt alleen voor studenten!

Studentenlening

Voor studenten is er een speciale studentenlening. Het gaat hierbij om een lening die echt gericht is op studenten en waarbij zij geld kunnen lenen voor bijvoorbeeld hun studie, de kamerhuur of om maandelijks rond te komen (vaste lasten, eten, drinken, e.d.). Het is belangrijk dat studenten weten wat de voordelen en de nadelen van de studentenleningen zijn want deze kunnen onderling nogal eens verschillen.

<<  1 [2